Havisevan koulun vanhemmat ry:n kevätkirje

Kuva L W Pixabaystä

Kuten meille kaikille, on kuluva kevät ollut poikkeuksellinen yhdistyksemme toiminnalle. Pois jäivät kevään kahviot ja lasten aina niin kovasti odottama vappudisko. Pois jäivät myös luokkien kevään opinto- ja luokkaretket, ja meiltä näiden retkien jokakeväinen tukeminen.

Tänä vuonna Havisevan koulun vanhemmat ry päätti jakaa kaikille Havisevan koulun oppilaille 15 euron arvoisen stipendin opintojen kunniakkaasta suorittamisesta tämän eriskummallisen kevään aikana! Jokainen heistä on sen työllään ansainnut. Tämän lisäksi myönsimme jokavuotiset stipendit englannin ja ruotsin kielten taitajille.

Yhdistyksemme kiittää myös kaikkien koulun vanhempien yhteisenä ääni-torvena aivan jokaista opetushenkilökuntaan kuuluvaa heidän upeasta venymisestään työnkuvan mennessä täysin uusiksi. Lapsistamme ja heidän oppimisestaan on pidetty hyvää huolta myös poikkeustilan aikana. Toimitimme yhdistyksemme puolesta pienen muistamisen koulun henkilökunnalle.

Kuluva kevät näytti myös koko kyläyhteisömme voiman, kun Havisevan koulu yllättäen joutui lakkautusuhan alle kaupungin uudessa kouluverkko-suunnitelmassa. Todella monet ihmiset puolustivat kouluamme ja yhdistyksemme laatima adressi keräsi valtavasti nimiä. Kiitämme kaikkia koulumme puolesta puhuneita ja adressin allekirjoittaneita. Saimme yhteisellä toiminnallamme poistettua lakkautussuunnitelmat ja hankittua kylämme elinvoimaa ylläpitävälle koulullemme lisävuosia.

Lopuksi yhdistyksemme haluaa myös muistaa yhden ajanjakson päättymistä: pitkäaikainen puheenjohtajamme Tiina Kuosmanen lopettaa tänä keväänä puheenjohtajan toimessaan, nuorimmankin lapsensa jatkaessa seuraavaan opinahjoon. Kiitos Tiina kaikesta vuosien saatossa tekemästäsi työstä koulumme ja sen oppilaiden hyväksi!

Havisevan koulun vanhemmat ry toivottaa kaikille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!